Egyedi és széria rugógyártás kiváló minőségben

A rugógyártó szakma már kifejezetten hagyományos mesterségnek számít, ezért szinte kikopott a köztudatból, pedig napjainkban is számtalan rugót használ az ipar, sokmillió helyen. Sokan azt gondolnák, hogy az egyes gépekben, berendezésekben használt rugók csakúgy „leesnek az égből”, holott alapos tervezés és komplex gyártási folyamatok előzik meg egy-egy rugótípus elkészítését.

E tekintetben nincs különbség az egyedi és a széra rugók gyártásában, viszont rendkívül fontos, hogy az adott rugónak milyen funkciót szánnak. Ez, a működéssel kapcsolatos elvárások az alapja a rugók műszaki tervezésének, melynek során az adott rugótermék terhelhetősége alapján határozzuk meg az anyagtípust, az anyagvastagságot, a felületkezelést és akkor még nem említettük a méreteket vagy rugó típusát, végkiképzését. Már csak azért is fontos ez, mert nyilván nem mindegy, hogy egy elektronikai berendezéshez használt rugóalkatrészt vagy mezőgazdasági gépekben használt rugót készítünk – persze termékpalettánk nem csak e két végletből áll.

E szempontokat minden esetben komplexen kell kezelni és csak akkor kapunk tökéletes végeredményt, ha kért rugótermék műszaki paramétereit pontosan tudjuk meghatározni, vagy ha megfelelő minőségű tervet kapunk a gyártáshoz. A pontos meghatározáshoz nagy szakmai múlt és a rugógyártásban szerzett tapasztalat szükséges, hiszen ahogy blogcikkünk elején említettük, amennyire öreg mesterség ez, legalább annyira összetett.

Persze cégünknél megvannak azok a képességek, melyek alapján meg tudjuk határozni, hogy megrendelőinknek milyen típusú rugót készítsünk, így termékpalettánk az alábbi rugótípusokból tevődik össze:

Mint ahogy a fentiekben látható, rendkívül sokféle rugótípust tudunk legyártani különböző ipari szegmensek számára, ahol a rugóalkatrészek alapvető elemei egy-egy legyártott terméknek, melyek lehetnek különböző világítótestek, elektronikai berendezések, kapcsolószekrények, mezőgazdasági gépek vagy bármilyen termék, melynek alapvető működéséhez fontos a rugalmasság.

Rugótermékeink persze alapos ellenőrzésen esnek át MEO-mérőlaborunkban, ahol terhelés- és felületvizsgálatot végzünk az anyagvizsgálat mellett.

Legyen szó egyedi rugótermékekről vagy széria gyártásról, a SPIRALTER Kft. minden körülmény között kiváló minőségre törekszik a kért határidők betartása mellett.

Ajánlatkéréssel kapcsolatban keressék Makrai László üzemvezető kollégánkat megadott elérhetőségeinken, vagy küldjék el a honlapunkon elérhető ajánlatkérő űrlapunkat, melynek beküldését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot.