Kedvezményezett neve: SPIRALTER Rugógyártó és Szerelőipari Kft.

A fejlesztés tárgya, célja: A Spiralter Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztései

A támogatás összege: 89 3174 417 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 

A beruházás keretében két új gép, egy SEG-450-2S rugóvég csiszoló gép kerül beszerzésére hozzá tartozó célszerszámmal, és egy kis rogyasztógép beszerzése valósul meg, mellyel a legyártott rugók minőségi paramétereit, mechanikai tulajdonságait lehet ellenőrizni. A gépbeszerzést ingatlan beruházás egészíti ki, melynek keretében a társaság telephelyén egy új gyártócsarnok és annak fejépületének felépítésére kerül sor.

Ez az épületrész fog helyet biztosítani, az adminisztratív tevékenységek mellett, a fejlesztő részlegnek és a szociális blokkoknak is. Az épületben megújuló energiát hasznosító levegő-vizes hőszivattyú is beépítésre kerül, hogy az épület üzemeltetéséhez szükséges energia a lehető legkörnyezetbarátabb módon kerüljön előállításra. Az épület fűtése is a legkorszerűbb technológia lesz: a hőszivattyúval üzemelő padlófűtés. A beruházás jelentősen növelni fogja a termelékenységet és a termelői kapacitást.

A technológiai fejlesztést felnőttképzés és oktatás tevékenységek egészítik ki. Ennek keretében egy fő targoncavezető kiképzésére kerül sor, illetve marketing tanácsadás keretében stratégiai tanácsadás fogja a pályázó társaság piaci eredményeit segíteni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.28.